16 Nisan 2014 Çarşamba

Fatih Projesi Amacına Ulaşabilecek Mi?


Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı yani eğitimde Fatih projesi. Projenin amacı teknolojiyi eğitimle bütünleştirerek derslerde daha çok duyu organına hitap edip öğrenmeyi arttırmak ve öğrencilerin teknoloji ile büyümesini sağlamak. Amaç güzel ya uygulama aşaması?

Uygulama aşaması düşünüldüğü gibi iç açıcı değil. Türkiye'de bu işin yürütülmesini sağlayacak alt yapı yok. Akıllı tahtalar kurulalı 3 yıl oldu, tabletler de dağıtıldı fakat ortada ne internet bağlantısı var ne de tablet ve akıllı tahtaları birbirine bağlayacak yazılım. Hatta tabletlerde kullanılabilecek ders uygulamaları bile yeterli değil. Tabletlerin artık pes dedirtecek kısıtlamaları da cabası. Kısıtlamalar öyle bir boyuta ulaştı ki, internet sitelerini engellemenin yanında istenmeyen programların yüklenmesini bile kısıtlar oldular. Bunlar teknik yetersizlikler.

Tabletleri bir kenara bıraktığımızda, akıllı tahtaların yararlı olduğunu söylemem gerekir.Sınıflara bilgisayar taşıma, projeksiyona bağlayıp kullanılmasını sağlamak hem uğraş gerektiren hemde ders sırasında zaman kaybına neden olan bir uğraştı. İnternet bağlantılarıyla birlikte akıllı tahtalar daha faydalı olacaktır.

Teknik yetersizliklerin giderilmesiyle birlikte ne kadar faydalı olacağını yakında göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder